Skip to main content
home-page

andere initiatieven

ikstemook.be 

Met de campagne ‘Ik Stem Ook’ willen De Wakkere Burger vzw, ORBIT vzw en LEVL vzw zo veel mogelijk niet-Belgen aanmoedigen om zich in te schrijven als kiezer en gemeenten sensibiliseren om daarvoor laagdrempelige procedures te voorzien. 

Je vindt er alle informatie terug over hoe en waarom stemmen, alsook de nodige informatie over hoe je je als niet Belg kan registreren.

ikstemook.be

Bataljong.be 

Bataljong wil jeugdraders, jeugdambtenaren en schepenen van jeugd verbinden en inspireren om een sterk beleid voor jonge inwoners te voeren. Bataljong promoot ook op Vlaams, federaal en Europees niveau de troeven van kind- en jeugdvriendelijk beleid en behartigt daarbij de belangen van steden en gemeenten. 

Op hun website vind je een speciale pagina terug rond de verkiezingen 2024. Je kan er terecht voor informatie rond de spelregels voor de verkiezingen in 2024, alsook voor de memoranda van de organisatie (wat verwachten van de politici in de volgende beleidsperiode).

bataljong.be   

Vvsg.be 

VVSG is de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. De organisatie helpt en ondersteunt lokale besturen over gans Vlaanderen. Dat doet ze via inhoudelijke dossiers, maar ook via vormingen voor de verkozen politici. 

Je kan er terecht voor alle informatie over jouw lokaal bestuur.

vvsg.be

ABB 

Het Agentschap Binnenlands Bestuur is de dienst van de Vlaamse overheid die zich bezig houdt met het duurzaam en democratisch samenleven in diversiteit. Je kan er terecht voor alle  officiële informatie vanuit de Vlaamse Overheid.

vlaanderen.be/agentschap-binnenlands-bestuur