Ontdek het thema

Deel jouw vragen, ervaringen, materiaal of actie op het forum!

Verhalen van de Deelwinkel over politiek & verkiezingen 1

Wil je een actie delen op het forum?

“Wat betekent politiek voor jou?” Ik heb deze vraag van onze vrijwilliger Ibrahima gekregen terwijl ik Annie (onze vrijwilligster van Deelcrea) aan het helpen was met de naaimachine. “S.O.S” zo roept zij altijd als zij hulp nodig heeft.
Ibrahima heeft initiatief genomen om een papiertje van onze Praatpot te kiezen. Deze vraag heeft veel naar boven gebracht, vooral nadat ik onze bezoekers betrokken heb. Negatieve connotaties dat gelinkt zijn met het woord politiek: Altijd hetzelfde, veel praten en niks doen, politicus zorgen alleen voor hun belangen…
 Ik heb tussendoor koffie gemaakt voor Gerard en Ibrahima terwijl dat zij bezig waren met democratie hier en daar, en verkiezingen hier in België. Gerard was onder indruk van Ibrahima die pas 5 maanden hier in Antwerpen is, hoewel ze twee verschillende meningen hebben. Dat maakt hij zeggen dat iedereen moet het recht hebben om te gaan stemmen. Op een ogenblik heb ik Annie betrokken met dit gesprek met de volgende vraag: Ga jij stemmen? Annie heeft eerst gelachen voordat zij antwoordde: "IK stem omdat het moet. Anders krijg ik een boete".
Gerard zuchtte, en zei dat dit systeem klopt niet. Er moet geluisterd worden aan iedereen. Gerard was vertrokken, en iemand nieuw was gekomen. Deze bezoeker heeft gelachen terwijl dat ik hem wou betrekken met onze gesprek over verkiezingen. Ibrahima was tussendoor een Armband voor hem aan het herstellen. Deze bezoeker heeft daarna wel gezegd dat het toch belangrijk is om te gaan stemmen..."

Deel een afbeelding om een actie te ondersteunen

In welke regio werk je of vindt jouw actie plaats?

Antwerpen
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties