Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Deel jouw actie!

Medewerkers van Ieders Stem Telt-partners kunnen op deze plek acties vanuit heel Vlaanderen met elkaar delen.

6
1
Geef zelf je actie

Deze acties werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Samen 2060: politiek, niets mee te maken!

Tijdens de activiteit SAMEN 2060 van project Solidariteit in buurtwerk De Wijk, en in het kader van de campagne IEDERS STEM TELT, hebben wij een sessie georganiseerd over thema POLITIEK NIETS MEE TE MAKEN.

Met wat hebben mensen politiek in hun dagelijkse leven gelinkt? Wat denken zij over een aantal uitspraken van bepaalde politici of burgemeesters? Welke problemen zijn naar bovengekomen en welke oplossingen zijn voorgesteld ? 

Wij hebben ook aan de hand van onze stemhokje gestemd op 5 problemen in de stad. "Weinig groen in de stad" heeft de meeste stemmen gekregen.

hanine B.
3 0
lees meer
SAMEN 2140: politiek, niets mee te maken?!

Politiek, niets mee te maken? Is dat wel zo?! We bespraken samen de impact van politieke beslissingen op het onderwijs, de wooncrisis, enzovoort. 
Hoe kijken deze Antwerpenaren naar het belang van politiek, de verkiezingen en gaan stemmen? Is het een ver van hun bedshow, of komt het erg dichtbij? Geloven zij dat zij een impact kunnen hebben? 

Binnenkort vervolgen we dit gesprek. Be there!

Frederike M.
0 0
lees meer
Praten over Politiek & verkiezingen

Op dinsdag 26 maart was het heel gezellig en boeiend in onze Deelwinkel. Stagiaires, vrijwilligers en deelnemers hebben een brainstorming gedaan om  gesprekstarter en vragen te formuleren over politiek en verkiezingen in het kader van de campagne IEDERS STEM TELT. 

hanine B.
2 1
lees meer
Forumdag over lokale verkiezingen

Leve de democratie?! Zo heette de Forumdag van het Netwerk tegen Armoede op 13/3/2024 waar we samen aan de slag gingen met het thema van de lokale verkiezingen. We onderzochten de weg naar de stembus: waar zijn er drempels? We werden zelf woordvoerder of voor even burgemeester. We maakten onze speerpunten bekend en stelden een actieplan op. We weten het zeker: de stem van mensen in armoede is cruciaal!

 

Er stonden 3 workshops op het programma die een volledige dag duren over brede thema’s, waar heel wat verschillende onderwerpen aan bod komen:

Workshop 1: van thema’s tot speerpunten - van individuele noden naar een collectief verhaal
Workshop 2: Mediatraining en fotosessie
Workshop 3: Leve de democratie

De Forumdag bouwde voort op de Startdag: onze stem telt! in het Vlaams Parlement op 26/1/2024.

Lees meer over de Forumdag van 13/3/2024 op https://netwerktegenarmoede.be/nl/nieuws/2024/forumdag-leve-de-democratie. 

Gert V.
0 0
lees meer
Praten over politiek In de deelwinkel

Tijdens de open ontmoeting in onze deelwinkel, hebben wij met de bezoekers gepraat over politiek in onze dagelijkse leven. Op basis van vragen zoals:
Wat betekent politiek voor jou? Ken je iets van de Belgische politiek? Wat weet je over politiek in jouw buurt?... We hebben verschillende antwoorden gekregen zoals:"Voor mij is politiek heel erg belangrijk om ons collectieve leven beter te kunnen organiseren", "Ik woon aal een tijdje in België en ik weet een beetje over de Belgische politiek", Ik volg graag actualiteit op sociale media”," Ik zit meestal thuis , daarom weet ik niets van politiek. Om andere mensen te kunnen ontmoeten kom ik meestal naar SAAMO." , "Ik ken problemen van mijn buurt niet ", "de gemeente maakt de diensten dichterbij en toegankelijk."

De sfeer was heel aangenaam en de gesprekken waren respectvol ondanks meningsverschillen.

hanine B.
0 0
lees meer
Stellingen over Politiek voor ons Fietsatelier

In de vorige zomer heb ik een visueel nummeringssysteem gemaakt voor bezoekers die hun fietssen willen repareren. Dit systeem kan ook een educatieve of interactieve rol spelen.
Vandaag hebben we, in samenwerking met studenten/stagiaires van AP-hogeschool, stellingen geformuleerd om ze op de nummers te plakken om zo het gesprek over politiek en verkiezingen te kunnen stimuleren.

Ook zullen we mensen tijdens het gesprek informeren over zaken die ze nog niet weten.

hanine B.
0 0
lees meer