Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

GRATIS Vormingsaanbod IST regio MZW

Ieders Stem Telt regio Mid- en Zuid-West-Vlaanderen lanceert *gratis* vormingsaanbod lokale verkiezingen

Kom jij in jouw vereniging of organisatie ook mensen tegen die zich afvragen of onze democratie nog werkt? Heeft het eigenlijk nog zin om te gaan stemmen nu de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen is afgeschaft? Gaat mijn stem naar de meerderheid als ik blanco of ongeldig stem?

Op 13 oktober zijn er lokale verkiezingen, met o.a. een afgeschafte opkomstplicht. Wie geen stem wenst uit te brengen, hoeft dus niet meer naar het stemhokje te gaan.

 

In regio Mid- en Zuid-West-Vlaanderen slaan verschillende organisaties onder de vlag van ‘Ieders Stem Telt’ de handen in elkaar om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om wel te gaan stemmen.

  • Want via je stem heb je invloed op de vorming van een lokaal bestuur, het beleid dat ze voeren en wat dat voor jou betekent.
  • Denk maar aan een betaalbare en kwaliteitsvolle woning, loketten waar je gemakkelijk terecht kan, een speelplein om de hoek, een toegankelijke bibliotheek … bezorgdheden van mensen, waar de politiek een impact op heeft.

 

Ontdek hieronder ons vormingsaanbod om het met jouw vereniging te hebben ‘over de lokale verkiezingen’.

 

 

Groepsaanbod

  • Inhoud: via groepswerk gaan we aan de slag over politiek en democratie, over verkiezingen, het belang van stemmen, en goed geïnformeerd je stemkeuze maken!
  • Voor wie? Voor plekken en groepen waar mensen in een kwetsbare positie samen komen: sociale huizen, inloophuizen, welzijnsschakels, verenigingen waar armen het woord nemen, buurtwerk, wijkcentra, etc ...
  • Duur? 2 uur.
  • Groep? 6 tot maximum 15 personen.
  • Kostprijs: Gratis. Wel zien we graag onze vervoersonkosten betaald. Daarbij is een tas koffie + een lekker taartje altijd welkom. :)
  • Waar? De cursussen gaan steeds door bij jullie vereniging of organisatie, binnen jullie eigen vertrouwde plek dus.

 

Aanvragen: ABVV West-Vlaanderen - edelbert.Masschelein@abvv-wvl.be of Avansa Mid- en Zuidwest - kurt.declercq@avansa.be .

 

Individueel aanbod

 

Je kan individueel aansluiten bij een lessenreeks die Ligo Midden- en Zuid-West-Vlaanderen organiseert voor laaggeletterde volwassenen die geen diploma secundair onderwijs hebben.

 

Aanvragen: simen.rosseel@ligo-mzwvl.be

 

Zelf aan de slag?

 

Wie zelf aan de slag wenst te gaan vindt veel educatief materiaal bij Ieders Stem Telt.

www.iedersstemtelt.be/werkmateriaal

[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta