home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Train the trainer | Hoe ga je met Ieders Stem Telt aan de slag?

Gesprekken voeren over politiek met wie niets met politiek heeft 

Op 13 oktober zoveel mogelijk mensen bewust en geïnformeerd naar de stembus krijgen, daar gaan we voor met Ieders Stem Telt. Maar hoe begin je over politiek en verkiezingen te praten met mensen die er liefst zo weinig mogelijk over horen?  

Omdat ze teleurgesteld of boos zijn in de politiek. Omdat ze niet langer het vertrouwen hebben dat politiek iets in hun leven kan veranderen.   

Impact van politiek 

We werkten een stappenplan uit voor een traject dat je kan aangaan met mensen. Om de boosheid, het wantrouwen, of drempels weg te werken, een plaats te geven, of te doen omslaan in een motor tot verandering.  

Want politiek heeft een grote impact op ons dagelijkse leven, maar wij kunnen ook impact uitoefenen op de politiek. Bijvoorbeeld door te stemmen.  

Stappenplan en train the trainers  

Met dit stappenplan lanceren we een reeks train-the-trainers, die professionals en vrijwilligers en iedereen die rond de verkiezingen iets wil doen, de nodige baggage geeft om moeilijke gesprekken te voeren.  

De eerste webinar, over dit hele traject, gaat door op vrijdag 26 januari tussen 10u en 12u.   

Ieders Stem Telt organiseert rond elk vormingspakket een online ‘Train the trainer', waarbij ervaren professionals je de specifieke vaardigheden en kennis aanleren. Op die manier kan jij er in jouw organisatie mee aan de slag. 

Je kunt de ‘Train the trainer' live volgen of achteraf de opname bekijken. Hieronder vind je het overzicht. 

Maak je keuze en schrijf je in 

 

[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta