Wat zijn de gemeente- en stadsmonitor?

Bijna negen op tien inwoners geven aan graag te wonen in hun gemeente of stad. Hoe tevreden zijn ze over de voorzieningen? Welke evoluties stellen we vast voor wonen, veiligheid of mobiliteit? Welke financiële middelen zetten de lokale besturen in voor hun werking? Op deze en andere vragen bieden de gemeente- en de stadsmonitor een antwoord.

Beide monitoren bevatten meer dan 200 indicatoren, waaronder meer dan 80 survey-indicatoren, die afkomstig zijn uit een grootschalige bevraging bij een representatief staal van de inwoners in elke Vlaamse gemeente of stad. De gemeentemonitor verschijnt de 1ste keer en hanteert het beschrijven van ‘de staat’ of ‘de toestand’ van gemeenten als vertrekpunt. De stadsmonitor verschijnt al voor de 6de keer en beschrijft de maatschappelijke ontwikkelingen in 13 Vlaamse steden.

Provinciale infosessies

Het Agentschap Binnenlands Bestuur lanceerde de monitor op 19 maart 2018 in Gent. In april, mei en juni vinden provinciale infosessies plaats die de lokale besturen aan de slag helpen met de monitor.


cover stadsmonitor2017

>> Maak kennis met de gemeente- en stadsmonitor


>> Provinciale infosessies: info en inschrijven

 

Terug naar het nieuwsoverzicht