Kies voor beleid waarin iedereen meetelt

Vandaag lanceren we 'Ieders stem telt' met acties in Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober slaan welzijns- en middenveldorganisaties overal in Vlaanderen de handen in mekaar en ijveren samen voor een socialer beleid

Armoede en sociale uitsluiting bestrijden vergt politieke maatregelen, ook op het lokale niveau, want de kabouters gaan het niet doen. Lokale besturen hebben sleutels in handen om het dagelijks leven voor hun inwoners te verbeteren. Ook voor zij die het moeilijk hebben. 'Kies voor beleid waarin iedereen meetelt' doet een appèl op beleidsmakers en kiezers.

Aftrap 15 maart 2018

In Antwerpen (De Keyserlei, Centraal Station, 11u) is er een opstand van kabouters. Zij vragen dat beleidsmakers dringend werk maken van een degelijk lokaal beleid dat armoede en uitsluiting geen kans geeft.

In Gent (Sint-Baafsplein, NTGent, 11u) rolt NTGent de rode loper uit voor de modeshow 'De 12 werken': 12 heldendaden die we verwachten van de beleidsmakers om werk te maken van armoedebestrijding.

In Hasselt (Gouverneurswoning, Lombaardstraat 25, 11u30) worden recepten gepresenteerd die smaak willen geven aan de lokale beleidsplannen.

In Leuven (Vaartkom 4, 12u) meert de boot aan van de Kabouterpartij. De kabouters leggen uit waarom zij het werk niet gaan doen, en waarom beleidsmakers zélf werk moeten maken van armoedebestrijding.

 

Reken niet op de kabouters

kabouter blauw

 

>> volg onze acties en standpunten via deze site

>> volg ons op facebook


 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht