Blijf op de hoogte en volg ons op sociale media of kom zeker regelmatig eens terug naar deze pagina!

 

4 oktober 2018 - Feest van de sociale politiek, ROMA, Antwerpen

Noteer alvast in je agenda!
Uitnodiging en programma volgen binnenkort.


september 2018 - Debatten

Save the date - meer nieuws volgt binnenkort

- 18 september - Gent (zaal Vooruit)
- 27 september - Brugge
- 28 september - Mechelen


21 september 2018 - Panelgesprek met politici van Houthalen-Helchteren

Inspireren voor lokale armoedebestrijding. Dialoog met kiezers en sleutelfiguren.
In samenwerking met het Lokaal Armoedeplatform
Contact: Conny Mertens -Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


17 september 2018 - Limburglezing met Wim Van Lancker (UA)

Hasselt, Campus Oude  Gevangenis - 18u
Armoedebestrijding door sterk lokaal beleid.
Contact: Diana Zangari - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


25 en 26 juni 2018 - Luistermoment voor Roeselaarse politici

2018 06 26 politici Roeselare kleinHet IST-partnerschap in Roeselare nodigde de lokale politici uit bij Ouders in Actie. Zij mochten een delegatie ontvangen van CD&V, GROEN, Open VLD, NVA en SP.a. De politici luisterden naar de verhalen van de mensen en in het filmpje "Wat ik zou doen mocht ik burgemeester zijn" maakten ze kennis met hun voorstellen. Daarna werd de 'Prioriteitennota voor een sociaal beleid in Roeselare' overhandigd. Het partnerschap kijkt ernaar uit om verder met de politici over de beleidsvoorstellen in gesprek te gaan.

 

27 april 2018 - Lokale aftrap campagne

Sint-Niklaas, gemeenteraad - 18u
Contact: Annelien Colson – 0491 344 131 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het partnerschap 'Ieders stem telt' stelt z'n beleidsvoorstellen voor naar aanleiding van de gemeenteraad.

Mechelen, Stadhuis - 13u30
Contact: Kathleen De Smedt - 0494 32 09 06 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2018 04 27 aftrap MechelenDeelnemers en medewerkers van Samenlevingsopbouw en De Keeting overhandigen officieel het Mechels Memorandum aan Bart Somers. "De burgemeester deelde onze bekommernissen en ging akkoord met de signalen, maar was het niet altijd eens met onze oplossingen en beleidsvoorstellen. Het was een goed gesprek. Wordt vervolgd."

(foto GVA, 27/4/18)
>> artikel GVA
>> artikel HLN
>> uitnodiging


23 april 2018 - Lokale aftrap campagne

Ronse, gemeenteraad - 17u
Contact: Annelien Colson – 0491 344 131 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2018 04 23 aftrap RonseDe 17 lokale partnerorganisaties trokken met een lukdieke actie naar de gemeenteraad van Ronse. Daar overhandigden zij hun prioriteitennota aan de lokale politieke partijen: concrete beleidsvoorstellen om armoede terug te dringen.

 

 


>> artikel Het Laatste Nieuws
>> artikel Nieuwsblad


Lier, raadzaal van de Dungelhoefsite - 19u
contact: Willem Dehantschutter - 0485 99 01 69 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap Lier kleinBij de start van de gemeenteraad overhandigen Ons Gedacht (vereniging waar armen het woord nemen) en sociale partners een kabouter en hun memorandum aan de Lierse politici.

 

 

 

 

>> lees het persbericht

 

18 april 2018 - Tafelgesprek met Johan Ackaert en Peter Raeymaeckers, moderator Marcel Kerff

Hasselt, Campus Oude Gevangenis - 19u30

tafelgesprek 18ap18Een actieve lokale politiek is onmisbaar om de sociale grondrechten te realiseren voor iedereen. Lokaal beleid is werken aan de frontlinie. Daar komt beleid tot uitvoering en wordt armoedebestrijding concreet, o.a. in kwaliteitsvolle en toegankelijke dienstverlening.

 

 >> lees meer

  

21 maart 2018 - Diversival, Antwerpen

21 maart: internationale dag van verzet tegen racisme en discriminatie.

diversival apen kleinOok lokale besturen kunnen maatregelen treffen om racisme en discriminatie een halt toe te roepen. Dat is één van de '12 werken voor lokale besturen'. De bundel 'Racisme en discriminatie bestrijden; dat doen we samen' biedt alvast veel inspiratie.

 


>> Diversival, 21 maart 2018
>> bekijk de foto's

>> inspiratiebundel 'Racisme en discriminatie bestrijden; dat doen we samen'

 

15 maart 2018 - Lokale aftrap campagne

Antwerpen, De Keyserlei, Centraal Station  –  11u
Contact: Sofie Sas - 0495 33 15 35 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap apen wb 13x9Aan het Centraal Station is er een opstand van kabouters die duidelijk maken dat zij het werk niet zullen doen. 'Ieders stem telt' roept beleidsmakers op werk te maken van beleid dat armoede en uitsluiting geen kans geeft.

 

 


>> reportage ATV
>> reportage Radio 2
>> bekijk de website van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad

Gent, Sint-Baafsplein, NTGent  – 11u
Contact: Natasha Van Hulle -  0473 76 36 80 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap gent kleinVoorstelling van de prioriteiten in NTGent. Eén voor één komen de ambassadeurs de rode loper af. Zij presenteren 11 aandachtspunten voor het stadsbestuur van straks. 11 heldendaden die ze verwachten van de beleidsmakers om werk te maken van armoedebestrijding.

 


>> reportage VRT-nieuws
>> bekijk de website van Samenlevingsopbouw Gent
>> bekijk de foto's

Hasselt, Lombaardstraat 25  – 11u30
Contact: Diana Zangari – 0490 56 50 74 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap hasselt kleinWelkom in de gouverneurswoning waar 'Ieders stem telt' uitlegt hoe lokale beleidsplannen smaak krijgen met onze voorstellen.

 

 


>> reportage TVL
>> bekijk de website van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg

Leuven, Vaartkom 4 – 12u
Contact: Liesbeth Smeyers – 0496 33 70 60 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap leuven 1514 kleinAan de Vaartkom meert de boot aan van de Kabouterpartij. Een vertegenwoordiger legt uit waarom de kabouters het werk niet gaan doen, en waarom beleidsmakers zélf werk moeten maken van armoedebestrijding.

 

 

>> reportage ROB
>> bekijk de website van Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant


West-Vlaanderen: campagne op facebook
Contact: Mieke Spruytte – 0474 91 96 87 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aftrap rumbekeOok de West-Vlaamse kabouters trappen het af ... Vanaf midden maart doorkruisen ze 14 weken lang de provincie en doen telkens een andere locatie aan gelinkt aan een thema uit de prioriteitennota. Wie hen volgt op facebook en de plaats herkent waar ze neerstrijken, maakt kans op een prijs!

 


>> volg de kabouters op facebook
>> bekijk de website van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen