SAM106 bannerwebsite GROOTBenieuwd of jij je uit de armoede kunt kiezen?

Speel het online spel en kom ook te weten hoe jouw lokale beleidsmakers de komende vijf jaar de armoede in je gemeente of stad willen bestrijden.

 

mijnstemtelt.be zet je in de schoenen van een persoon in armoede. Als het over armoede gaat, hoor je steeds vaker dat mensen in een kwetsbare positie 'gewoon wat beter hun best moeten doen'. In dit spel zal je ondervinden dat die redenering te eenvoudig is.

Het spel legt dilemma’s voor, uit het leven gegrepen: ‘Betaal ik de elektriciteitsfactuur of geef ik mijn laatste centen aan de schoolrekening? Ga ik naar de dokter met die pijn in mijn zij, of besteed ik dat geld aan inkopen?’ Aan het einde van de rit weet je of je uit de armoede geraakt. Je pad hangt niet alleen af van de antwoorden die je hebt gegeven. Hoewel geluk in het leven meespeelt, zijn het vooral de onderliggende structuren die het leven van mensen bepalen. Deze structuren zijn geen natuurwetten. Ze zijn het gevolg van politieke keuzes. En die worden straks opnieuw gemaakt, door politici die op 14 oktober worden verkozen.